We gaan gezamenlijk op een feestelijke manier onze handen uit de mouwen steken op 10 mei vanaf 16 uur in en om de Torteltuin. We hopen deze dag vele mensen samen te krijgen en tuinwerk te verzetten DOEN!!
Bij de picknicktafels kunnen kinderen spelletjes doen, tekenen. En er zijn leuke boeken waar uit voorgelezen word.
En er is een pan heerlijk soep. Neem je overgebleven zaden mee!

Marjolein de imker van Beijum staat ons bij want de Torteltuin is al een paradijs voor insecten, maar dat willen we nog verder uitbouwen zodat we een goed voorbeeld kunnen zijn hier in de wijk maar ook daarbuiten, hoe je een tuin in de openbare ruimte opzet. Dit gezien het idee om van de Innersdijk open plek een mooi tuin te maken. Dit idee juichen wij torteltuinders heel erg toe. Marjolein is de superpollinator van het noorden.

En dan is er nog onze Torteltuinder Gerhard hij verzet al jaren bergen werk in de tuin. De vogelkasten en het insectenhotel komen bij hem vandaan.
En last but not least torteltuinder Gerrit die hele goede mails naar Patrimonium schrijft en het begin van de Wierde heeft gemaakt met afgestoken zoden…
Maar natuurlijk kan het niet zonder de medewerking van de gemeente. Die staat de torteltuin bij met materialen en diensten. Dankzij Laurens Stiekema.

Dit alles gaan we nu vieren bij de tuin!
We hebben er zin in. Alle zaden verzamelen!!!

Interesse om te helpen?
Bel 0616036012 of mail tanjawillems65@gmail.com

We staan op Google Maps!!! Klik hier

Geef een reactie