De ontwerper heeft een voorstel gemaakt voor de nieuwe buitenfitnessplek in Beijum. In zijn voorstel heeft hij de resultaten van gesprekken met bewoners en een enquête in de wijk meegenomen. Daaruit bleek dat wijkbewoners vooral fitnesstoestellen willen in de buurt van het Trefpunt waar ze een “totale work-out” op kunnen doen.

Voor alles definitief wordt, kun je de komende twee weken nog een keer reageren op het ontwerp. Dat kan via deze online vragenlijst of in het Trefpunt en het Heerdenhoes. Hier vind je bij de entree vragenlijsten, die je ingevuld in een stembus kunt doen.

Op 9 november is het plan definitief en de verwachting is dat de plek in maart klaar is.

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Susanne van Deuzen

  Ik mis een jeu de boules-baan

  1. Projectteam Buitensport Beijum

   Dank voor je reactie. De insteek van dit project is om een buitensportplek in Beijum te realiseren. Dit is na grondig onderzoek in de wijk als belangrijkste en grootste wens van de bewoners naar voren gekomen. Daarom richten we ons op dit moment daarop. Later zullen we kijken welke van de andere wensen eventueel nog kunnen worden gerealiseerd.

   1. Susanne van Deuzen

    Ook ouderen willen een buitensportplek in Beijum. Jeu de Boules is zo’n activiteit voor ouderen!!!

 2. Kees Huizenga

  Waarom staat er geen nadere toelichting en uitleg bij dit voorstel? Ik begrijp dit niet uit oogpunt van goede Public Relations. Worden de bewoners van Beijum wel serieus genomen?

  Het eerdere voorstel van augustus 2020 lijkt me veel beter. Aan de zuidkant van Het Trefpunt. Bij het bestuurskantoor en de achterzaal. Daar is veel meer ruimte qua vierkante meter. Aldaar is tevens meer privacy voor de buitenfitnessers. Zeker ouderen hebben behoefte aan een intieme buitensfeer. Geen bekijks van derden, die op de Beijumerweg lopen of fietsen.
  Het nieuwe voorstel aan de oostkant van Het Trefpunt lijkt me behoorlijk klein. Veel kleiner dan de eerder uitgekozen zuidzijde. Met als gevolg minder fitnesstoestellen.

  Bovendien mis ik de ruimte voor een Jeu de Boules-baan. Ook heel fijn voor ouderen. Is er mogelijk ruimte voor een Jeu de Boules-baan? Desnoods aan de zuidkant van Het Trefpunt? Als extra faciliteit.

  Komen er rubberen matten of halfverharding? Bij rubberen tegels is er een zeer grote kans dat deze worden aangetast door rokers van sigaretten, etc. Bij Het Trefpunt staat een vieze peukenbak, maar de rokers kennen geen grenzen! Dat weet u. Een extra argument om de buitenfitnesslocatie aan de zuidkant te kiezen. Dat voorplein, dat 24 uren per dag open is (geen gesloten toegangspoort of zonder toegangshek), nodigt vreemd publiek uit. Zeker in de avonduren. Mede vanwege de openbare verlichting.

  In het voorstel lees ik niets over de komst van een fietsstallingsruimte. Voor 40-50 fietsen. Waar komt deze open fietsenstalling? Bij de parkeerplaatsen voor auto’s? Wederom een argument om buitenfitness aan de zuidzijde te plaatsen.

  Aan de zuidzijde is veel meer plaats voor zitjes en tafeltjes voor de buitensporters (om uit te rusten). Die tafels en stoelen op het plein kunnen van dienst zijn voor de horeca van Het Trefpunt.

  Heeft u vooraf een enquête gehouden over de voorkeur van de wijkbewoners voor buitenfitness? De oostkant of de zuidkant?

  Is deze kleine ruimte op het plein wel geschikt voor groepen van 10-15 personen? Ik vrees van niet.

  Is dit voorstel opeens als voldongen feit verschenen na overleg met het bestuur van Het Trefpunt? Waarom komt dit voorstel zo laat in oktober? Had dit voorstel niet reeds in augustus 2020 het licht kunnen zien?

  Komt er ook een mechanische loopband? En een legpress? Ik lees en zie hier niets over.

  Voor welke leeftijdscategorieën is Buitenfitness Beijum Trefpunt bedoeld? Ik lees hier niets over.

  De indruk wordt gewekt dat dit voorstel definitief is. Wat doet u met deze enquête?

 3. Projectteam Buitensport Beijum

  Dank voor je reactie. Ondertussen hebben we contact gehad. Tijdens een persoonlijke afspraak zullen we hier verder met elkaar over spreken.

Geef een reactie