Een wijk waar mensen prettig samenleven en waar iedereen mee kan doen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en meedoen aan activiteiten. Dat kan in een buurthuis, bij de sportvereniging, in de Groene Long of op een speelplek. Samen maken we de buurt!

In 2019 zijn er verschillende (kleine) projecten ondersteund vanuit Beijum Bruist!

  • Picknicktafels in een aantal heerden
  • Twee wormenhotels
  • Schaaktafel op Plein Oost
  • MOVE: culturele avond (maaltijd, muziek en verhalen)

En dit zijn alleen nog maar de ideeën die bewoners inbrachten tijdens de thema-avond op 11 april, 2019.

Thema-avond ‘Iedereen doet mee’, 11 april 2019

Voor 2020 gaat de groep hiermee verder. Op 12 maart hebben wij voor de tweede keer met de wijk dromen gevangen. Hoe kunnen we de wijk leuker/mooier/gezelliger maken? En hoe gaan we hier met elkaar voor zorgen?

Dromen voor Beijum

In maart, tijdens de dromenvangavond, hebben kinderen en volwassenen hun dromen opgeschreven op kaartjes. En een top drie gekozen om mee verder te gaan. Maar door corona lag daarna alles stil. Hoewel….

Weer opgestart

De kinderraad heeft niet lang stil gezeten. Zo zijn er tijdens de zomervakantie theaterworkshops bij het Trefpunt geweest. Dit was één van de topdromen van de kinderen. Ook zijn ze druk bezig met een Groene Speel- en Wandelroute door Beijum. Dat was de nummer 1!

Ook de volwassenen zijn doorgegaan. De droom van een apenkooi voor volwassenen moest even in de ijskast vanwege de anderhalvemeter regel, maar er wordt gewerkt aan het opzetten van een fotografieclub.

De Droomboom week

Er zijn nog veel meer dromen. Die worden nu weer opgepakt. Om al die dromen te delen met alle Beijumers, stond er in de laatste week van de zomervakantie een droomboom op het plein voor het Heerdenhoes. De boom is gemaakt door medewerkers van WerkPro en beschilderd door buurtkinderen (met een beetje hulp van hun ouders en oma’s).  Alle vijftig (!) gevangen dromen – en de droomvangers – hingen in de boom. We zoeken mankracht om al die dromen waar te maken, dus er hingen ook lege kaartjes om je aan te melden om mee te doen.

En de Droomboom staat nog steeds in de hal van het Heerdenhoes!

Meld je aan!

Leden van de werkgroep Voor en Door Beijum hebben zich al aangemeld om met de kinderen mee te werken aan de groene route. Wil je dat ook? Dan kun je je aanmelden via de mail: viki.cuevas@wij.groningen.nl. Meedoen met de fotografieclub? Of heb je dromen en wensen voor Beijum die je zelf waar wil maken? Mail dan naar info@beijum.nl.

De kinderraad en de werkgroep Meedoen Beijum Bruist!

Leden werkgroep ‘Iedereen doet mee’
Jelly Bruinsma (gemeente)
Lisette Veenstra (opbouwwerker)
Bob Boeijen (kerngroep)
Erik Stienstra, Christien de Ruiter (bewoners)