Tijdens de maandelijkse wijkinloop, het Wijkplatform, is er vooral gesproken over het Wijkvernieuwingsproject. Hoe kunnen gemeente en bewoners daarin met elkaar samenwerken? Hoe communiceren we met elkaar? Hoe begrijpen we elkaar? Hoe kunnen we grote vraagstukken als de energietransitie en de circulaire economie klein maken, zodat we het als bewoners niet alleen begrijpen, maar er ook over mee kunnen praten.

Het Wijkplatform zal hierin steeds meer een rol spelen. De kracht van bewoners, dat is namelijk het uitgangspunt. Om dat te bereiken moeten we elkaar ontmoeten en in gesprek gaan met elkaar. Maar de huidige groep betrokkenen mag wel wel wat groter en daarmee krachtiger!

Er lopen verder allerlei leuke initiatieven in de wijk: een schaaktafel op het vernieuwde plein in Oost, een wijksafari voor vrijwilligers in de wijk, het taalhuis in de Wegwijzer. En ook de gespreksgroep ‘Nu ik oud word…” (de volgende bijeenkomst is op 6 maart, om 19.30). Sinds de verhuizing van WIJ Beijum naar de Melsemaheerd 2 zit het ruilwinkeltje ook in de Wegwijzer.

Op 14 maart om 19.30 is het volgende Wijkplatform, een ieder is welkom.

 

 

 

Geef een reactie