De werkgroep Ouder Worden in Beijum is een bewonersinitiatief dat zich inzet voor de belangen van ouderen in de wijk. Of het nu om wonen, leven, gezondheid, welzijn of ontmoeten gaat. Dit doen wij in nauwe samenwerking met betrokken organisaties in de wijk en de gemeente. Samenwerking en verbinding staan daarbij voorop.

De Werkgroep bestaat al tientallen jaren onder verschillende namen, o.a. “Voor En Door Beijumers” en organiseert al jaren evenementen voor ouderen. Activiteiten die vroeger werden georganiseerd zijn onder andere:  Eieren zoeken in de paastijd, een 7-kamp waarin de Heerden tegen elkaar speelden, een voetbaltoernooi van de Heerden, bungeejumpen op plein-oost.

Net als vroeger wordt ook nu nog jaarlijks een bustocht georganiseerd naar een plaats in Nederland waar iets te doen is of iets bekeken kan worden.

Overige  activiteiten van de laatste tijd zijn onder andere: Een fietstocht, een boottocht door de Groningse  grachten en een pubquiz.

Op verschillende locaties in de wijk worden wijkontbijten georganiseerd

Enkele jaren geleden deed de gemeente om praktische redenen het voorstel om één organisatie te vormen met het Ouderen café. Daar zijn we in mee gegaan.