Wethouder Wijkvernieuwing Roeland van der Schaaf bezocht Beijum op 18 juni om bijgepraat worden over de verschillende thema’s van Beijum Bruist! In een wervelend tempo besprak hij samen met bewoners, medewerkers van de gemeente en organisaties in de wijk, ieder half uur over een ander thema, met steeds nieuwe deelnemers.

Er kwam veel aan de orde:

 • De nieuwbouw aan de Isebrandtsheerd

Na de inspraakavond en de behandeling in de raad, waren er ook nu bewoners aanwezig om de belangrijkste punten aan de orde te stellen. De nieuwbouw in het conceptplan is teveel, te hoog, met te weinig speelruimte. Afgesproken wordt dat er aan deze punten wordt gewerkt en dat ze met een klein groepje na de zomer opnieuw zullen worden besproken.

 • De Sociale Agenda van het Sterk Netwerk

In de wijk wordt heel veel georganiseerd zonder dat duidelijk is wat de dwarsverbanden zijn. Dat hebben de bijeenkomsten van het Sterk Netwerk ons geleerd. Een actiepunt voor de gemeente is te werken aan eenduidigheid. Bij de Sociale Agenda wordt gewerkt aan de thema’s Iedereen doet mee, Aanpak armoede, Opgroeien in een kindvriendelijke wijk en Ouder worden in Beijum.

 • Het project Kansrijk Oost

Een vernieuwde aanpak om de armoede te doorbreken. De belangrijkste vraag is ‘Wat wil jij?’ En met behulp van een buddy wordt veel bereikt (zie het artikel op de Wijkvernieuwingspagina in De Beijumer van juni).

 • Het Actieplan Openbare Ruimte

De vijf punten van dit plan zijn: een ontmoetingsplek in je straat (picknicktafels); verbetering entree van de wijk (met aandacht voor verkeersveiligheid); een buitenfitness/buitensportplek; versterken van de structuur van de openbare ruimte (bewegwijzering, toegankelijkheid); schone buurt, fijne buurt: wat kun je zelf doen, wat doet de gemeente?

 • De Heerdenaanpak

Van der Schaaf ging naar de Galkemaheerd om ter plekke te bekijken wat er gedaan is om de omgeving aantrekkelijker te maken: een nieuwe speeltuin, een adoptieprullenbak, een andere trapopgang bij de flat, een veldje met picknicktafel… het werkt!

 • De Stedenbouwkundige analyse

Met aandacht voor het raamwerk van Beijum = het water, het groen, de wegen, fiets- en voetpaden, en het verbeteren van de twee winkelcentra.

Tijdens de levendige discussies kreeg de wethouder een goed beeld van wat er allemaal speelt in de wijk.

De pagina’s over de Wijkvernieuwing zijn in ontwikkeling, maar bieden steeds meer informatie over alle thema’s en acties.

Dit bericht heeft één reactie

 1. Minze Boltje

  Jammer genoeg niet gezien bij de Boelemaheerd, of te wel de racebaan van Beijum. Echt abnormaal hoe hier hard wordtgereden.
  En dan nog het punt van 2 enorme populieren achter Boelemaheerd 11, bij een kinder speeltuin waar enorme takken afbreken , en veel overlast geven.
  Hopelijk wordt hier ook een keer aan gewerkt voor er ongelukken gebeuren.

  Mvg Minze Boltje.

Geef een reactie