Wandelingen De Drie Bossen

Ten  oosten van Beijum liggen het Beijumerbos, het Bevrijdingsbos en het Edonbos. Het Beijumerbos bestaat uit twee delen, omdat het wordt doorsneden door de Oosterseweg. Deze gaat over in de Noorddijkerweg, die langs de andere twee bossen loopt. De drie bossen zijn door paden met elkaar verbonden. De oostelijke grens (richting Garmerwolde) is begrenst door de Zuidwending (een andere dan die door Beijum loopt).

Bevrijdingsbos

Dwars door het Bevrijdingsbos loopt het Kinderrechtenpad. Langs het pad zijn diverse kinderrechten in steen gebeiteld.

Edonbos

In het Edonbos kun je een fijne wandeling maken van ongeveer 1,5 kilometer. Je komt langs een interessante waterpartij. Daar staat een bankje. De paden zijn verhard. Het pad aan de zuidkant zou wel wat breder mogen om rolstoelen wat meer ruimte te bieden, vooral handig als het heeft geregend. De bermen kunnen dan flink nat zijn.

De berm van de Noorddijkerweg is aan het begin van het pad naar het Edonbos verbreed. Daardoor is er parkeerruimte voor zo’n vijf auto’s ontstaan.

Vanaf de Noorddijkerweg loop je eerst een stukje langs weilanden.
Duik vervolgens het bos in, volg het pad dat om de waterpartij heen en wandel over het brede pad daarachter dat aan het eind een prachtig uitzicht biedt over de landerijen en het dorp Garmerwolde.
Drie keer links brengt je weer naar het begin van de waterpartij.

Na twee keer links zit je op het wandelpad aan de zuidkant van het Edonbos. In het midden van dit pad tref je een plek aan voor het reguleren van het waterniveau in het bos. Daar heb je ook uitzicht op een van de stadsmarkeringen van Groningen (Stadsmarkering S07 van William Forsythe, 1990, gebogen wilgen 420 meter lang).

Website stadsmarkeringen

De drie bossen

Deze pagina is bestemd voor extra informatie over deze wandeling en hoort bij het Wandelboekje Beijum: Wandelen in en om Beijum, Bewonersplatform Beijum, september 2023. Tips en foto’s kunt u sturen naar e-mail: wandelboekje@beijum.nl.