De gemeente heeft een voorstel gemaakt voor een Actieplan Openbare Ruimte Beijum 2021. Voordat de plannen definitief worden kun je als bewoner suggesties hierover doen.

Verkeersveiligheid
– Hoe kunnen de oversteekplaatsen (zebrapaden) veiliger gemaakt worden?
– En de Beijumerweg, vooral in de buurt van de Amkemaheerd?

Speelplekken
– Welke twee speelplekken zijn aan de beurt om vernieuwd te worden?

Grevingaheerd
– Wat is nodig in de Grevingaheerd om de verkeersveiligheid te verbeteren (o.a. de fietsroute die onder de woningen doorgaat) en om de speelplek fijner te maken?

Plein Oost
– Hoe kan het plein in Beijum Oost op korte termijn verbeterd worden, door het hek langs het Innersdijk-terrein versieren of de speeltuin aanpassen aan alle leeftijden (zie ook het artikel op p. 4 in De Beijumer van december)? En hoe op de lange termijn?

Routes
– Welke wandel- en hardlooproutes kunnen er gemaakt worden in de wijk? Met wegwijzers en bankjes erlangs?

En natuurlijk worden de actieplannen van 2020 nog voortgezet: een buitensportplek, een kunstwerk bij de entree van de wijk en nog meer ontmoetingsplekken met picknicktafels. Uiteraard werkt de gemeente daarin samen met bewoners!

Dus: wat vind jij?

(Mail uiterlijk  3 januari naar communicatiebeijum@groningen.nl)

Dit bericht heeft één reactie

  1. Minze Boltje

    Graag zou ik een verzoek in willen dienen voor de grote populieren die op het speelveld aan de Boelemaheerd staan te kappen ( veel overlast)
    En het racen over de weg van de afslag Amkemaheerd richting Boelemaheerd/Hylkemaheerd echt niet normaal hoe hard hier gereden wordt, vooral als het donker is.
    Hopen met veel bewoners hier dat er een keer wat aangedaan wordt.
    Mag Minze

Geef een reactie