Bericht van de gemeente
Voorkeursvariant nieuwe Gerrit Krolbrug op 4,5 meter het beste voor Groningen 

Ruim baan voor fietsers. De brug gaat zo’n 30 procent minder vaak open.

Een beweegbare hefbrug op 4,5 meter hoogte, ingericht als fietsstraat en met twee fietsloopbruggen op 9,7 meter. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van de nieuwe Gerrit Krolbrug die er in 2026 moet liggen. Wethouder Broeksma: “Fietsers krijgen ruim baan. De brug gaat zo’n 30 procent minder vaak open. Dat is goed nieuws voor fietsers die straks minder vaak wachten en vaker kunnen doorfietsen. Ook verbetert de verkeersveiligheid voor wegverkeer en scheepvaart. Kortom: de voorkeursvariant verbetert de doorstroming en de verkeersveiligheid op de weg en op het water.”

In de afgelopen jaren is uitgebreid onderzocht wat de beste variant is voor de nieuwe Gerrit Krolbrug; voor omwonenden, fietsers, voetgangers, mensen die minder mobiel zijn, automobilisten, bedrijven en voor de scheepvaart. De 4,5 meter-variant kwam als beste uit de bus omdat hierin alle belangen het beste tot hun recht komen.

Lees het hele bericht op de website van de gemeente Groningen: https://gemeente.groningen.nl/actueel/nieuws/voorkeursvariant-nieuwe-gerrit-krolbrug-op-45-meter-het-beste-voor-groningen


Dit bericht heeft één reactie

  1. Jannes Hofman

    Wij zijn tegen een hoge Korrewegbrug. We komen daar niet meer over heen.
    Helaas, de petitie ondertekenen lukt ons niet digitaal.
    Jammer, veel ouderen staan buitenspel.
    Jannes Hofman.

Geef een reactie