Samen oplossingen bedenken

Hoe groeien kinderen en jongeren in Beijum op? Tegen welke problemen lopen ze aan? Daarover spraken zo’n dertig moeders en vaders op vrijdag 10 mei in het nieuwe Heerdenhoes met mensen van de gemeente, scholen, kinderopvang en hulpverlening. Het doel van de bijeenkomst: in kaart brengen waar aandacht voor moet komen als het gaat om fijn te kunnen opgroeien in de wijk. De bijeenkomst komt voort uit de grote bewonersbijeenkomst van januari, waar Beijumers dit thema op de wijkvernieuwingsagenda zetten.

In anderhalf uur tijd komt er heel wat voorbij. Over het oversteken van de wijkring, wat gevaarlijk is. Over troep op straat maar de daders niet durven aanspreken. Over kinderen die eenzaam zijn en zich vervelen. Over pesten en bedreigen. En over kinderen die bij hun vriendje blijven rondhangen rond etenstijd – thuis is er geen warm eten. Ouders kaarten ernstige zaken aan, maar gelachen wordt er ook. De sfeer is ontspannen en er is veel herkenning.

Je gehoord voelen
De ouders zijn blij dat ze hun ervaringen en zorgen kunnen delen. En ook blij dat hun problemen serieus worden genomen.

De vervolgbijeenkomst was op 24 mei van in Het Heerdenhoes, Melsemaheerd. Samen oplossingen bedenken, was toen het doel.

Geef een reactie