In Beijum is in de jaren ’70 en ‘80 veel snelgroeiend groen aangeplant. Bomen zoals populieren en wilgen. Dat gebeurde om de wijk vlot een groene aanblik te geven. En dat is gelukt. Het is prettig wonen in Beijum en dat komt onder andere door het groen. Maar de snelle groeiers geven nu soms overlast. Daarom heeft de gemeente enkele jaren geleden samen met bewoners een bomenbeheerplan vastgesteld.
In dit plan staat welke bomen in de wijk kunnen blijven of moeten worden aangepakt. Het betreft een plan van tien jaar dat gefaseerd wordt uitgevoerd. Daar waar de gemeente kapt, worden de bomen zoveel mogelijk vervangen door duurzamere, minder snelgroeiende boomsoorten. Vanaf maandag 7 oktober begint de gemeente met de uitvoering van het plan in delen van de Bottemaheerd, Wilkemaheerd, Kremersheerd, Grevingaheerd en Menkemaheerd. Eerder zijn bewoners van deze heerden al geïnformeerd over en betrokken bij deze plannen. Het kappen van de bomen zal enige overlast geven zoals lawaai en het tijdelijk geen gebruik kunnen maken van een rijbaan, fietspad of wandelpad. Met verkeersmaatregelen probeert de gemeente dit zoveel mogelijk in goede banen te leiden en de overlast zoveel mogelijk te beperken. De verwachting is dat alle werkzaamheden voor het einde van het jaar zijn afgerond. Met het bomenbeheerplan streeft de gemeente naar een duurzaam en evenwichtig bomenbestand in de wijk. De grote groengebieden rond Beijum en de Groene Long vallen buiten het bomenbeheerplan.
info: Gemeente Groningen
Het word ook eens tijd dat er wat gebeurd bij het tuintje bij de speelplaats aan de Atensheerd achter no 27 het is een grote rommel daar , Den Heer S.H.Duurken .