Vakantie in eigen Wijk Beijum!

Na het succes van Vakantie in Eigen Wijk in de Korrewegwijk en Selwerd, willen we nu ook in Beijum, tien weken lang, mensen uit tien culturen uitnodigen om een presentatie over hun land van herkomst te geven.

vakantie in eigen wijk beijum IranOp 29 juni om 17:00 uur organiseert Trefpunt in samenwerking met Grand Theatre en Parisa Amin (die het traject ook in de Korrewegwijk en de Hoogte opzette) een kennismakingsavond. Tijdens deze bijeenkomst geeft Parisa Amin een voorbeeldpresentatie over haar geboorteland Iran.

Het eerste deel van een Vakantie-In-Eigen-Wijk-presentatie bestaat telkens uit een podiumgedeelte waarbij de verteller als reisgids fungeert. Het publiek wordt door middel van verhalen, foto’s, muziek en voorwerpen mee op reis genomen. Dankzij hun gids leren ze de gewoontes, de taal en bijzondere plekken kennen van het land dat centraal staat en maken ze bijzondere dingen mee. Tijdens het tweede deel wordt er samen gegeten. Op het menu staan dan gerechten uit het presentatieland.

vakantie in eigen wijk beijumHet bijzondere aan de Beijumer Vakantie-In-Eigen-Wijk-variant, is dat er ook een performance aan de avond zal worden toegevoegd. Deze wordt verzorgd door een in de wijk woonachtige artiest/kunstenaar. De maker zal de verhalen van de verteller aanvullen  en/of ondersteunen door middel van een optreden of andersoortige presentatie (muziek, dans, spoken word, schilderij etc.), zodat er een duopresentatie ontstaat. Lokale artiesten worden door Grand Theatre gezocht, gekoppeld en ondersteund.

Kom gezellig langs, de toegang is gratis!

Geef een reactie