Wat zijn volgens jou de beste ideeën voor de wijk?

De komende paar weken, van donderdag 20 juni tot en met zaterdag 6 juli, kan iedere Beijumer stemmen op de ideeën die ingediend zijn voor het besteden van het Wijkbudget. Hoe? Dat lees je hier.

Kies de top vijf

We hebben een nieuwe manier van stemmen dit jaar. Je maakt een top 5 van de ideeën die je het liefst uitgevoerd ziet worden. Dat kan iets zijn in je eigen heerd of in de wijk als geheel. Nummer 1 is dan het idee dat je het liefst uitgevoerd ziet worden, vervolgens nummer 2, enzovoorts. Klein of groot, dat maakt niet uit. Kies gewoon wat je het meest aanspreekt.

Stemmen

Vanaf 20 juni kun je stemmen via Stemvan.groningen.nl. Digitaal is voor veel mensen makkelijk. Je hoeft er je huis niet eens voor uit!

Lukt het je niet om via de website te stemmen? Dan kun je hulp vragen bij het inloopspreekuur (het Ontwikkelplein) in de Forum-bibliotheek op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00. Dat kan op 20 juni, 27 juni en 4 juli.

Maar je kunt ook op papier stemmen. Daar zijn twee mogelijkheden voor:

  • Op maandag 24 juni staan we met een stembus ’s avonds bij de Wijkvernieuwingsmarkt in het Trefpunt. De markt is van 19.30 tot 21.30.
  • Oorspronkelijk zouden we op zaterdag 6 juli met een kraam op de Grote Groene Zomermarkt bij De Wiershoeck staan.
    Maar de Zomermarkt is verplaatst naar 14 juli !!!
    Omdat de stemming op 6 juli sluit, kan er op de Zomermarkt niet meer worden gestemd.

Wat zijn de ideeën?

Op de Stemvan.groningen staan vanaf 20 juni alle ideeën waarop gestemd kan worden. En bij de twee markten hebben we lijsten met de ideeën en mogelijkheden. Je kunt alles dan rustig bekijken en de leden van de Werkgroep Wijkbudget zijn er om vragen te beantwoorden en te helpen.

En een laatste tip voor de indieners van een idee: breng je idee onder de aandacht van je buren. Denk daarbij ook bijvoorbeeld aan een Whatsapp-groep.

Geef een reactie