“Woon jij in Beijum en heb je een koophuis? Dan kun je in aanmerking komen voor een subsidie van 10.000 euro voor woningverbetering en verduurzaming.”

Dat was een mooi bericht! En 10 januari, toen je op de website van de SNN (Samenwerkingsverband Noord Nederland) de subsidie aan kon vragen, begonnen veel mensen blijmoedig aan de lange wachttijd. Voor sommige mensen zo lang dat ze uiteindelijk geen aanvraag in konden dienen omdat het geld op was.

En nu?

Uiteraard was de woede groot – en niet alleen bij mensen die er niet doorheen kwamen of die uit de wachtrij gegooid werden of die opeens 10000 plekken naar beneden gezet waren. Iedere Groninger was boos dat er gewoon niet genoeg geld gereserveerd was voor alle huishoudens die in aanmerking komen.

Hoewel de betrokken gemeentes de mensen die “achter het net visten tijdens de subsidiechaos” opriepen om zich alsnog te melden, blijkt dat al snel niet meer nodig. De overheid heeft extra geld toegezegd, voldoende voor iedereen die in aanmerking komt voor die 10.00 euro.

Hoe verder?

Hou de website snn.nl in de gaten. Daar zal binnenkort staan hoe je dit bedrag nu alsnog aan kan vragen. Beloofd: geen digitale rijen en niet in de kou hoeven staan!

Geef een reactie