Wat was het een leuke en interessante vrijdagavond 18 januari. Zo’n 200 Beijumers kwamen op de startbijeenkomst Wijkvernieuwing in het Heerdenhoes af, om mee te praten over hun wijk. Het was een gemêleerd gezelschap.

Na een korte inleiding en een filmpje over vrijwilligers in de wijk (daar zijn er heel veel van!), genoot iedereen van een goed verzorgd soepbuffet met stokbrood. Omstreeks half zeven ging iedereen naar een van de vijf werkgroepen:

– Aantrekkelijke en veilige buurt

– Gezond, veilig en kansrijk opgroeien

– Ouder worden in Beijum

– Iedereen kan meedoen

– Algemeen

Per groep waren er zo’n 40 deelnemers die met heel veel goede ideeën kwamen over deze thema’s. Ideeën die werden ingebracht door  jong en oud, geweldig.

Vanuit de werkgroepen zal aan de hand van de gemaakte aantekeningen op kort termijn een en ander teruggekoppeld worden naar de wijkbewoners. Via de wijkkrant, nieuwsbrief en wordpress-78893-440213.cloudwaysapps.com. Het wordt zeker vervolgd.

Nadien werd er nog lang nagepraat en genetwerkt in een gezellige sfeer, dit onder het genot van een drankje. Er waren geen wanklanken te horen en dat deed de organisatie uiteraard goed.
Men had echt een Beijum Bruist gevoel.

Hieronder de link naar het vertoonde filmpje  gemaakt vanuit eigen wijk. Beslist even bekijken, het is zeker de moeite waard.

Klik: Beijum Bruist

Foto’s: RCG Foto

 

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Lisette de Voogd

  Mooi artikel van een prachtige avond! De naam van de auteur staat er helaas niet bij. Roelof Otten?

  1. Web redactie

   Bedankt voor het compliment.
   Webredactie beijum.nl

Geef een reactie