• Op zaterdag  10 november is weer de traditionele Spulletjesmarkt in De Bron. Van 10.00 uur tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom om zijn of haar slag te slaan.
    Er zijn allerlei 2e-hands spullen te koop zoals huishoudelijke artikelen en elektrische apparaten, boeken, speelgoed, spelletjes, kinderkleding, enz. Daarnaast is er voor de inwendige mens allerlei zelfgemaakt lekkers te verkrijgen: soep, taart, muffins, belegde broodjes en nog veel meer. Uiteraard zal het Rad van Avontuur niet ontbreken, met prijzen die door de Beijumse middenstand worden gedoneerd. En, vanwege het grote succes de laatste jaren, wordt er ook dit jaar weer een vogelkijktocht georganiseerd onder leiding van een heuse vogelaar, waarvoor men zich op de dag zelf kan aanmelden.

Dit jaar is 60% van de opbrengst bestemd voor een heel bijzonder doel, namelijk het bowlingteam van Beijumse Marlous Raangs. Marlous is in Beijum een bekend gezicht: ze werkt in de theeschenkerij van de Boerderijum en helpt zelf ook al jaren mee in de catering op de Spulletjesmarkt.
In maart 2019 doet ze met haar teamgenoten Sandra Schreuder en Odette Visser mee aan de Special Olympic World Games in Abu Dhabi. Dat is natuurlijk een geweldige belevenis voor hen, en heel bijzonder dat ze daaraan mee mogen doen. Maar als team moeten ze zelf een fors bedrag bij elkaar zien te krijgen, en ze hebben dus veel sponsors nodig. Dat vonden we een prachtig doel voor onze Spulletjesmarkt.
De overige 40% wordt gebruikt om het platte dak van De Bron om te vormen tot een groen sedumdak, mits dat technisch mogelijk blijkt.

Om de spulletjesmarkt tot een succes te kunnen maken hebben we natuurlijk weer een heleboel  goed verkoopbare spullen nodig. Er zijn verschillende inbrengmomenten voor deze spullen:

  • woensdag 7 november en donderdag 8 november ’s avonds van 19.00 tot 20.30 uur, en
  • vrijdag 9 november van 13.30 tot 17.00 uur.

Het scheelt ons een heleboel werk wanneer de spullen enigszins gesorteerd worden aangeleverd: boeken en CD’s e.d. bij elkaar, huishoudelijke spullen bij elkaar, elektro bij elkaar, enz.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Jelle Kooistra:

telefonisch: 0618488538 of per mail: jellekooistra@home.nl

 

Geef een reactie