Op zaterdag  9 november is weer de traditionele Spulletjesmarkt in De Bron. Van 10.00 uur tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom om zijn of haar slag te slaan. Er zijn allerlei 2e-hands spullen te koop zoals huishoudelijke artikelen en elektrische apparaten, boeken, speelgoed, spelletjes, (kinder)kleding, enz. Daarnaast is er voor de inwendige mens allerlei zelfgemaakt lekkers te verkrijgen: soep, taart, muffins, belegde broodjes en nog veel meer. Uiteraard zal het Rad van Avontuur niet ontbreken, met prijzen die door de Beijumse middenstand worden gedoneerd. En, vanwege het grote succes de laatste jaren, wordt er ook dit jaar weer een vogelkijktocht georganiseerd onder leiding van een heuse vogelaar. Hiervoor kan men zich op de dag zelf aanmelden.

Dit jaar gaat 60% van de opbrengst naar de Stichting Rondom Baba in Mali, één van de armste landen in de wereld. De Stichting Rondom Baba, bij Mopti in Mali, heeft de leefgemeenschap Here Bugu opgericht (Here Bugu betekent land van vrede). In deze gemeenschap wordt gewerkt aan duurzame ontwikkeling van de leef- en werkomstandigheden van de extreem armen. De stichting streeft ernaar om door opleiding en werk in combinatie met gedrags- en cultuurverandering de vicieuze cirkel van de armoede te doorbreken (voor meer informatie zie de website http://www.rondombaba.nl).

De overige 40% van de opbrengst wordt gebruikt om het platte dak van De Bron om te vormen tot een groen sedumdak.  Een sedumdak  is zeer duurzaam, milieuvriendelijk en erg goed voor de leefomgeving doordat het regenwater vasthoudt, dus zeker ook voor de directe omgeving van De Bron.

Om de spulletjesmarkt tot een succes te kunnen maken hebben we natuurlijk weer een heleboel  goed verkoopbare spullen nodig. Er zijn verschillende inbrengmomenten voor deze spullen:

woensdag 6 november en donderdag 7 november ’s avonds van 19.00 tot 20.30 uur, en vrijdag 8 november van 13.30 tot 17.00 uur.

Het scheelt ons een heleboel werk wanneer de spullen enigszins gesorteerd worden aangeleverd: boeken en CD’s e.d. bij elkaar, huishoudelijke spullen bij elkaar, elektro bij elkaar, enz.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Jelle Kooistra:

telefonisch: 0618488538 of per email: jellekooistra@home.nl

Geef een reactie