DE WIJK DE WERELD GEEFT DOOR

De afgelopen twee jaren nam De Wijk De Wereld zeer succesvol een week lang de Stadsschouwburg over. Eerst met bewoners van Selwerd/Paddepoel, daarna van de Korrewegwijk en De Hoogte. Het waren fantastische weken: niet eerder was de Grand Dame exclusief het huis van zo’n diverse groep wijkbewoners. Dit jaar is het de beurt aan Beijum! Op dinsdag 3 maart organiseren we ‘De Wijk De Wereld geeft door’, waarbij we o.a. op een symbolische manier de sleutel overhandigen van de bewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte aan Beijum.

Sleuteloverdracht  DWDW2019Naast het overhandigen van de sleutel zijn er optredens van een aantal talenten die de afgelopen 2 jaren meededen aan De Wijk De Wereld en nu dankzij Vrijdag in de buurt nog steeds actief zijn. Zo krijgen de dansende sjoeldames uit Selwerd wekelijks dansles, is in de Korrewegwijk o.a. dansgroep Mous én Theatergroep Goed Begin ontstaan en krijgen de kinderen uit De Hoogte theaterles. Ook presenteren wij op 3 maart de nieuwe wijkdichter van de Korrewegwijk/De Hoogte, de eerste wijkdichter van Groningen.

De Wijk De Wereld

Van 10 t/m 13 juni wordt de Stadsschouwburg een week lang het huis van de wijkbewoners van Beijum. In de vorm van toneel, muziek, dans en alles daar tussenin komt de wijk met al haar smaken, geuren en kleuren tot leven. Ga tijdens de voorstelling mee op reis door het hele theater, dat omgebouwd is tot het decor van de verhalen uit de wijk. Van de orkestbak tot de foyer, van de kleedkamers tot het grote podium: overal ontmoet je je buren en mede- stadjers en maak je bijzondere verhalen mee uit de wijk.

De Wijk De Wereld geeft door: Foyer Stadsschouwburg, di 3 maart, 17.00-18.00 uur, inloop vanaf 16.30 uur

Meld je aan via info@dewijkdewereld.nl.

Geef een reactie