Het was best even spannend zondagmiddag 20 juni. Na dagen van hitte en zonneschijn was het gaan regenen. ’s Middags was het nog steeds bewolkt en fris, maar gelukkig wel droog. En dan is de Kersentuin bij Stadsboerderij De Wiershoeck toch wel een van de mooiste locaties in Beijum. 
Voormalig Stadsdichter Renée Luth presenteerde de middag waar zeven dichters voorlazen uit eigen werk.

De middag begon met twee wijkdichters: onze eigen wijkdichter, Willy Koolstra en Charlotte Beerda van de Korrewegwijk. Uiteraard was ook de huidige Stadsdichter Myron Hamming erbij. Hij is vooral bekend als ‘Spoken Word artiest’, maar vertelde ook dat hij zijn eerste gedicht had geschreven bij ‘juf Renée’ vijf jaar geleden.

De dichters lazen voor uit eigen werk en hun bundels waren ook te koop voor de aanwezigen. De gedichten gingen over actuele onderwerpen als corona en de lockdown, maar ook hele persoonlijke onderwerpen als ‘Vistocht met mijn vader’ (het was ook Vaderdag). Myron Hamming vertelde dat hij ooit was begonnen met dichten “om gedachten en gevoelens van me af te schrijven”.

 Met de voordrachten, muziek door Erik de Jong voor en tijdens de pauze en de goede zorgen van de vrijwilligers van De Wiershoeck, was het kortom een geslaagde bijeenkomst. Volgende jaar weer?!

Aly Frye

Charlotte Beerda

Willy Koolstra

Leonike Toering

Renée Luth

Myron Hamming

Ânne de Jong

Foto’s: Ronald Gramberg

Geef een reactie