Midden in de Groene Long staat de boerderijum, een onderdeel van De Stichting Dierenweides Groningen (SDG) op gericht door de Zijlen. De Zijlen ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. Daarbij hoort ook het aanbieden van een zinvolle dagbesteding, bijvoorbeeld op een dierenweide. Op de dierenweide wordt veel aandacht besteed aan een plezierige dagbesteding van mensen met een verstandelijke beperking maar ook het welzijn van de dieren is belangrijk.

De boerderijum heeft een mooie volière met diverse gevleugelde vrienden, konijntjes en geiten. Er is een overzichtelijke speeltuin die heel geschikt is voor kleine kinderen. Is het mooi weer dan kan men op het terras van de zon genieten, bij slecht weer kan men binnen in de theeschenkerij zitten. Het is niet de bedoeling dat men op het terras of in de theeschenkerij zelf meegebrachte etenswaar nuttigt.

Naast de theeschenkerij/dierenweide/speeltuin is ook de mogelijkheid voor diegenen die niet in de bediening of met dieren kunnen werken om zich bezig te houden met creatieve en belevingsactiviteiten.
Naast de mogelijkheid om kinderfeestjes op de boerderijum te organiseren kan men ook vergaderruimte huren.

De boerderijum
Beijumerweg 19 a
9737 AB Groningen
Telefoonnummer: 06-22700885
https://dierenweidesgroningen.nl/boerderijum/