Hieronder staat een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die de Werkbeij heeft georganiseerd of bijgewoond. U vindt hier ook links naar video’s en andere verslagen.

De gemeente Groningen organiseert samen met De Werkbeij een serie meedenksessies. Tijdens die bijeenkomsten gaan we samen in gesprek over mogelijkheden om de verduurzaming van onze wijk te versnellen. De startbijeenkomst op 2 juni in De Bron was alvast een groot succes, met meer dan 100 bezoekers. De meedenksessies vinden plaats op: 14 juni, 28 juni en 12 juli (telkens van 19:30 tot 21:30). Let op: de data die in het meinummer van De Beijumer stonden kloppen niet!

De Werkbeij was met een stand aanwezig op de Grote Groene Zomermarkt in Stadsboerderij De Wiershoeck. We hebben daar weer met veel Beijumers gesproken over isolatie, en er was een model van een warmtepomp.

Op 14 december organiseerde de gemeente in samenwerking met De Werkbeij een online bijeenkomst over het wijkenergieplan voor Beijum. Tijdens deze bijeenkomst werd besproken wat de warmteplannen van de gemeente voor Beijum betekenen en hoe u daarover kunt meedenken. Bovendien stelde Energieteam De Werkbeij zich opnieuw voor. Het webinar is hier online terug te kijken.

Op woensdag 24 februari organiseerde De Werkbeij haar eerste digitale bijeenkomst “Van het gas af en dan?”, speciaal voor eigenaren van een koopwoning in Beijum. Meer dan 200 Beijumers keken en luisterden naar presentaties van Grunneger Power, de gemeenten Groningen en het Energieteam zelf. De volledige bijeenkomst is hier terug te zien. De vragen die we hebben gekregen voor, tijdens, en na het webinar hebben we hier verzameld en beantwoord.