Waar moet je heen als je een hulpvraag hebt? Waar stuur je iemand naartoe voor advies, hulp of ondersteuning?  Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Vanaf donderdag 1 februari start wekelijks het Ontwikkelplein, in Forumbibliotheek Beijum. Een startpunt voor ontmoeting, informatie en advies, maar ook voor praktische hulp en een plek om direct zelf (of samen) aan de slag te gaan.

Op het Ontwikkelplein kunnen bezoekers terecht voor hulp op het gebied van dagelijkse thema’s zoals werk, financiën, wonen, gezondheid, opvoeding en zingeving. Partners vanuit het sociaal domein bieden op een laagdrempelige manier hulp en ondersteuning, met de bibliotheek als vertrekpunt. Het is een plek waar inwoners die ondersteuning kunnen gebruiken bij het organiseren van hun dagelijks leven, terechtkunnen voor betrouwbare informatie, persoonlijk advies, praktische hulp of ondersteuning bij leren en ontwikkelen. Inwoners kunnen bijvoorbeeld op het Ontwikkelplein terecht voor mantelzorgondersteuning of voor het leren omgaan met de computer en/of digitale overheid.

Wie hulp / ondersteuning nodig heeft of gewoon nieuwsgierig is naar de mogelijkheden op het Ontwikkelplein, is vanaf 1 februari van harte welkom op het Ontwikkelplein van Forumbibliotheek Beijum, iedere donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur. Wekelijks komt hier het aanbod van hulp- en spreekuren vanuit de bibliotheek en netwerkpartners samen op een overzichtelijke plek.

Deze netwerkpartners zijn: WIJ Beijum, Humanitas, Het Netwerk Informele Ondersteuning, Werk & Participatie Gemeente Groningen, Bewonersorganisatie Beijum en SeniorWeb.

De hulp en ondersteuning is gratis. Aanmelden is niet nodig en lidmaatschap van de bibliotheek is geen vereiste. Wees Welkom!

Vragen of meer informatie?
Email: sociaaldomein@forum.nl
Telefoonnummer: 050 368 36 83
Adres: Ypemaheerd 42, 9736 MA Groningen

Geef een reactie