Van 28 tot en met 30 oktober heeft er in opdracht van de gemeente Groningen een verkeerstelling plaatsgevonden in Beijum. Dit is gebeurd op alle parkeerpleinen rondom het winkelcentrum in West. Het onderzoek is uitgevoerd met behulp van camera’s. Er is onder meer gemeten hoeveel auto’s op welke parkeerplaatsen komen. Op welke tijden de parkeerplaatsen het meeste bezet waren. En hoe de rijrichtingen van het verkeer waren.

Het onderzoek is bedoeld om meer inzicht te krijgen over de parkeersituatie bij het winkelcentrum. Op basis hiervan willen we kijken welke aanpassingen er mogelijk zijn om het parkeren in dit gebied te verbeteren.

Voor de start van het onderzoek hebben wij alle omwonenden van het winkelcentrum, de ondernemers en de eigenaren van de omliggende parkeerplaatsen per brief hierover geïnformeerd. Om de resultaten van het onderzoek niet te beïnvloeden, hebben wij het vooraf niet breder gecommuniceerd. 

Goed om te weten: de camera’s hebben alleen vervaagde beelden gefilmd. Personen en kentekens zijn hier niet op te herkennen. De verzamelde data zijn niet opgeslagen. De camera’s zijn ondertussen weer opgeruimd.

Geef een reactie