De pilot Old Stars in de Wijk werd in september geopend door voetballegende Kees Kist. En nu, begin maart werd de pilot afgesloten door tafeltennis-legende Bettine Vriesekoop. Zij gaf op 1 maart een lezing en clinic in het Trefpunt voor zo’n 20 ouderen. Daarin vertelde ze over haar eigen loopbaan, hoe het begon als kind thuis voor de spiegel en hoe haar gedrevenheid haar naar de wereldtop bracht.

Het samenwerkingsverband tussen Beijum Beweegt en het Nationaal Ouderenfonds gaat door. Het was zo’n succes dat de pilot een vervolg krijgt in OldStars in de Wijk MultiSports. Er komt een nieuw programma op meerdere dagen van de week, met ook de mogelijkheid om te boksen of te handballen. En de deelnemers kunnen zelf ook aangeven wat ze willen: volleybal, basketbal of – aangestoken door de les en het enthousiasme van Bettine – tafeltennis.

Charlotte Siekman is bewegingscoach bij Beijum Beweegt en begeleidt veel van deze activiteiten. Zij ziet het plezier dat de 55plussers hieraan beleven. En het is ook nog super gezellig zo met elkaar!

 

Foto: Charlotte en Bettine Vriesekoop

Geef een reactie