Wijkwethouder Gijsbertsen heeft nieuwe baan

Wijkwethouder Oost Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) vertrekt per half april bij de gemeente Groningen. Hij wordt landelijk programmadirecteur “Geweld hoort nergens thuis”. Gijsbertsen (34) is nu 14 jaar actief in de Groningse gemeentepolitiek, waarvan de laatste zes jaar als wethouder. In zijn afscheidsbrief vertelt hij dat hij deze stap met gemengde gevoelens zet: “Ik heb met tal van inspirerende mensen samen mogen werken om de levens van met name kwetsbare Groningers een beetje beter te maken. […] Ik kijk met voldoening terug op dit alles.” Lees meer op onze site.

 

Denk mee over vernieuwing van de Beijumse heerden

De gemeente roept inwoners van Beijum op mee te denken over de heerdenaanpak. Dat is een samenwerking van onder andere bewoners, gemeente, WIJ Beijum, woningcorporaties en de politie. Samen willen we de heerden verbeteren. Het gaat niet alleen om de inrichting van straten en pleinen, maar ook over veiligheid, eenzaamheid en overlast. Graag horen de betrokken partijen welke heerden volgens Beijumers de meeste aandacht moeten krijgen. Op donderdag 13 februari om 19:30u mag iedereen meedenken tijdens de Wijkinloop van Wijkplatform Beijum in de Wegwijzer, Ypemaheerd 42.

 

Praat mee over het nieuwe afvalbeleid

Het gemeentebestuur van Groningen wil dat afval zoveel mogelijk gescheiden en hergebruikt wordt. Daarom moet er in 2021 één nieuw afvalbeleid zijn, dat geldt voor alle inwoners. Nu zijn er voor inwoners van de voormalige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer nog verschillende regels. Wat gaat het worden? Dat besluit de gemeenteraad in mei. Er zijn nog twee mogelijkheden over: ‘extra voorzieningen’ en ‘diftar per aanbieding’.

Bij ‘extra voorzieningen’ plaatst de gemeente meer containers voor het scheiden van afval. Hoeveel afvalstoffenheffing je betaalt, hangt af van het aantal personen in je huishouden. Bij ‘diftar per aanbieding’ komen er ook extra containers, maar betaal je naast een vast bedrag aan afvalstoffenheffing ook per keer dat je afval in de ondergrondse container doet of aan de weg zet.

De gemeente hoort graag de ervaringen en meningen van inwoners. Van maandag 10 t/m zaterdag 15 februari gaan medewerkers van de gemeente hiervoor de straat op. Zaterdag 15 februari staan we tussen 11.00 en 12.00 uur in of bij Winkelcentrum Beijum-West. Bij slecht weer kan dit nog veranderen. Wil je zeker weten dat je ons treft? Stuur ons dan een e-mail. Kijk voor meer informatie op onze website.

 

Voor verdere berichten in deze nieuwsbrief klik HIER

Geef een reactie