Isabelle Diks maakt kennis met Beijum

Op deze zonnige en zeer warme dag (donderdag 6 augustus) ontving Gebiedsmanager Minetta Koornstra de nieuwe wijkwethouder voor stadsdeel Oost, Isabelle Diks. Samen gingen ze op de fiets naar verschillende plekken in Beijum, Kardinge en Lewenborg.

Als wethouder heeft zij onder andere de portefeuille Jeugd en zorg en veiligheid. Het bezoek in Beijum begon dan ook in het Heerdenhoes, waar politie, WIJ Beijum en Jongerenwerk vertelden over hoe zij – samen! – de problematiek van jeugd en criminaliteit aanpakken.

Hierna ging de fietstocht door de Groene Long en over de Beijumerweg naar het Trefpunt. (Tussen haakjes, wat een mooie wijk hebben we toch!) In het Trefpunt werd een heerlijke broodjeslunch geserveerd aan tafeltjes keurig op anderhalve meter afstand. Er werd ondertussen uitgebreid verteld over het Sterk Netwerk Beijum, het onderdeel van de wijkvernieuwing waar met name de organisaties proberen meer samen te werken. Bewoners die hierin actief zijn vertelden over hun rol.

Daarna moesten Minetta Koornstra en Isabella Diks alweer snel door om in Kardinge de jeugdactiviteit ‘Bslim Summervibes’ mee te maken en daarna nog een bezoek te brengen aan de Oude Bieb in Lewenborg.

Conclusie van zowel de wijkwethouder als de bewoners:
Dit korte bezoek moet snel een vervolg krijgen om verder met elkaar te praten.

Geef een reactie