Met ingang van 1 november gaat het Groninger Forum meer activiteiten organiseren op de bibliotheeklocaties in de stad. Gratis activiteiten voor kinderen én volwassenen. Hieronder een overzicht van de gratis activiteiten:

CLUBHUIS

De leukste doe-plek in jouw buurt! We gaan strips tekenen, filmpjes kijken met de VR-bril of met Ozobotjes een parcourtje maken. Elke maand iets anders. Altijd leuk! Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Iedere 2e en 4e woensdag van de maand | 15.00-17.00 uur | gratis toegang

 

CODERDOJO

We gaan programmeren en je leert alles over websites bouwen, applicaties ontwikkelen, programma’s en games maken (en spelen!). Voor kinderen van 7-12 jaar.

Iedere 4e zaterdag van de maand | 10.00-12.00 uur | gratis toegang

 

OUDER & KINDCAFE

De ontmoetingsplek voor ouders met jonge kinderen. Je kunt advies vragen over leuke boekjes voor je baby, dreumes of peuter. Daarnaast is er regelmatig een deskundige aanwezig om te vertellen over specifieke onderwerpen, zoals babygebaren of mediaopvoeding. Loop gerust binnen.

Iedere 2e vrijdag van de maand | 10.00-11.30 uur | gratis toegang

 

LEESCLUB MAKKELIJK LEZEN

Heb je moeite met lezen, maar vind je het wel leuk? Doe dan mee met onze Leesclub Makkelijk Lezen. Je krijgt een boek cadeau. Elke week lees je een stukje, samen met een begeleider. Doe je mee? Dan mag je gratis lid worden van de bibliotheek.

Iedere vrijdag | 15.00-16.00 uur | gratis toegang

 

WORKSHOP VOORLEZEN VOOR (GROOT)OUDERS

Esmé van den Boom (huisdichter van de RUG 2016-2017) geeft vanaf eind januari 2019 een workshop voorlezen voor ouders en grootouders in de bibliotheeklocaties van het Groninger Forum. In drie dagdelen van ieder drie uur leer je het juiste boek voor je (klein)kind uit te zoeken. Voorlezen is belangrijk, vergroot de woordenschat, maakt het lezen makkelijker én is ook nog eens leuk!

Voor data en tijden check onze website

 # Meer informatie over de specifieke activiteiten en andere zaken is terug te vinden op de website: groningerforum.nl/bibliotheek-beijum

 

OPENINGSTIJDEN VERRUIMD

De Groninger Forum Bibliotheek is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30-17.30 uur.
Tot 13.00 uur is er self-service en zijn de balies onbemand. Heb je iemand nodig? Kom dan na 13.00 uur langs.

 

VACATURE GASTVROUW/GASTHEER

Voor al onze bibliotheeklocaties zijn we op zoek naar vrijwilligers die bij ons gastvrouw/gastheer willen zijn. Je bent als vrijwilliger hét gezicht voor onze bezoekers en ontvangt hen gastvrij en je beantwoordt allerlei vragen.

Meer informatie hierover is te vinden via groningerforum.nl/vrijwilligers

Geef een reactie