Lancering beijum.nl

Op donderdag 12 april jongstleden is er tijdens een overleg met een afvaardiging van het gebiedsteam Oost groen licht gegeven voor het doorgang laten vinden van de reeds ingezette weg voor het opzetten van een website voor en door Beijum(ers), wordpress-78893-440213.cloudwaysapps.com.

In het februarinummer van deze krant was al een artikel opgenomen over de plannen voor dit digitaal wijkplatform. Achter de schermen is, ondanks dat er nog geen groen licht was voor de aangevraagde subsidie, vanaf november 2017 veel werk verzet door een werkgroep bestaande uit afvaardigingen van Bewonersorganisatie Beijum (initiatiefnemer), Buurtcentra in Beijum, het Trefpunt, de Bron en bij Bosshardt om samen met de websitebouwer een eerste format op te zetten.

De aftrap

Beijum is dit jaar 40 jaar jong en de website komt steeds verder in de ontwikkeling en dat houdt in dat wij  besloten hebben om de website van het digitale platform feestelijk te lanceren op:
                    Dinsdag 29 mei

                    om 16.00 uur  

                    op Plein-Oost. 

De dag,  40 jaar geleden, dat de  eerste sleuteloverdracht een feit werd.
Het idee is om gezellig met elkaar een taartje te eten met koffie, thee of limonade  en  er een
taart aangesneden wordt ter lancering van de website door de wijkwethouder Mattias Gijsbertsen. 

Over het digitale wijkplatform

Als uitgangspunt is genomen een centrale informatieplek voor en door Beijumers. Informatie in het algemeen en over waar en welke activiteiten er zijn, wat er gebeurt in de wijk, nieuws, gemeentelijke informatie, een wijkgids, linken, historie van Beijum en noem maar op.  Ook kunnen bewoners, organisaties, verenigingen en stichtingen op eenvoudige wijze hun (buurt) activiteiten zelf aanmelden. Kortom een digitaal platform waar uiteindelijk alles over, voor en door Beijum is te vinden. Duidelijkheid scheppen is hierin het motto.  Zoek je iets? Ga naar Beijum.nl dan vind je het wel.

Het digitale platform is er voor jou, dus heb je vragen, opmerkingen en/of suggesties? Laat het ons weten. Ook als je denkt ik wil mij er een paar verloren uurtjes voor inzetten en je kunt redigeren, teksten schrijven, fotograferen en/of je bekend bent met WordPress. Je wil wel in de redactie zitten. Laat het ons weten via  info@beijum.org. of info@buurtcentrainbeijum.nl  Ook voor meer informatie kun je ons mailen. Ook (jongeren)organisaties die willen aanhaken, meedenken en helpen zijn van harte welkom.

Schroom niet, want Beijum dat ben je tenslotte zelf.

Enneh, jij komt toch ook?

 

 

Geef een reactie