Kunst op Straat is van iedereen.
Daarom organiseert het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) de Week van de Kunst op Straat om alle inwoners van de stad (op een andere manier) kennis te laten maken met Kunst op Straat.

Een onderdeel van deze week is de KunstKaravaan, die speciaal voor leerlingen van basisschool Dom Helder Camara in Beijum wordt georganiseerd. De leerlingen werken op school onder leiding van kunstenaar en docent Els Brouwer aan kunstwerken die bewegen als je ermee loopt, bijvoorbeeld door de wind, of door eigen beweging.

Donderdag 11 april is alles gereed en komen alle kunstwerken, leerlingen, leerkrachten, ouders en muzikanten samen op het schoolplein en kan het feest beginnen! Samen lopen ze vanaf 13.30 uur in een kleurrijke KunstKaravaan door de wijk en zijn ze zelf even Kunst op Straat.

 

Later in de Week van de Kunst op Straat is er een programma voor internationale inwoners van de stad en wordt de winnaar van de Kunst-op-Straatprijs 2019 bekend gemaakt. Iedereen mag in deze week stemmen op zijn favoriete kunstwerk binnen het thema van dit jaar: in beweging. Alle genomineerde kunstwerken staan op www.kunstopstraatprijs.nl. Op deze website kun je ook stemmen. Kijk voor meer info en het volledige programma van de Week van de Kunst op Straat op www.cbkgroningen.

 

 

 

Geef een reactie