Klassenfeestjes
Eén van de moeilijkste dingen waar kinderen mee kampen is sociale uitsluiting. Veel kinderen die wat drukker zijn dan normaal, krijgen bijvoorbeeld nooit een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje. Niet alleen drukke kinderen liggen soms buiten de groep. Ook kinderen die verlegen zijn of in armoede leven, de Nederlandse taal (nog) niet optimaal beheersen, of op wat voor manier dan ook als ‘anders’ ervaren worden. Dit is zorgelijk, want er niet bij horen doet pijn. Zoals David van tien: ´Als er iemand jarig is in de klas, dan hoop ik altijd dat ik ook een keer uitgenodigd word op het feestje. Het gebeurt nooit. Ik doe alsof het me niet kan schelen, maar ik ben er heel verdrietig van´

Als sommige kinderen af en toe de hele klas uitnodigen voor hun verjaardag, dan zijn er geen kinderen meer die nooit een feestje hebben.
Sinds 2016 is het project Klassenfeestjes actief om ouders te ondersteunen bij het organiseren van verjaardagsfeestjes waarbij de hele klas wordt uitgenodigd.

Nu ook in buurtcentrum Het Trefpunt
In Groningen zijn er inmiddels twaalf locaties waar gratis gebruikt van gemaakt kan worden bij het organiseren van een feestje voor de hele klas (zie www.klassenfeestjes.nl/locaties). Het Trefpunt in Beijum heeft zich hier nu ook bij aangesloten! Wil je een Klassenfeestje organiseren in het Trefpunt? Neem dan contact op met Ricardo Mulder de beheerder van Het Trefpunt (receptie@trefpuntbeijum.nl of 06-16811279).

Tips en gratis handboek
Met eenvoudige ouderwetse spelletjes in een modern jasje vermaken de kinderen zich net als jullie vroeger deden. Wie heeft geen mooie herinneringen aan: snoephappen en koekhappen, standbeeldenspel (stoelendans) en kleurenbingo (ren je rot). Bovendien delen de kinderen de aandacht en leren ouders elkaar kennen.

Een klassenfeestje kan je heel goed samen geven. Hierdoor kan je bovendien de kosten delen. En als je het dan in Het Trefpunt organiseert, hoef je de locatie ook niet te betalen. Ook de cadeautjes kunnen een stuk betaalbaarder, want als elke leerling in de klas 1 euro voor een cadeautje geeft koop je samen een heel mooi cadeau.

Deze tips en nog veel meer vind je in het gratis handboek dat het team van Klassenfeestjes heeft ontwikkeld. Vraag het  handboek aan op www.klassenfeestjes.nl/handboek en organiseer jouw feest!.

Als in elke klas een of twee klassenfeestjes gegeven worden dan voorkomen we met z’n allen dat er kinderen zijn die nooit een feestje hebben

Geef een reactie