WIJ Groningen gesloten, mailen en bellen kan wel
Door het coronavirus zijn alle vestigingen van WIJ Groningen gesloten. Ook de huisbezoeken en georganiseerde activiteiten gaan niet door. Maar de medewerkers zijn wel telefonisch en per e-mail bereikbaar. Maak je je zorgen over iemand in je omgeving? Wil je even bellen, je steentje bijdragen of heb je behoefte aan extra hulp? Bel of mail gerust. Kijk voor meer informatie op onze website.

Veel initiatieven om anderen te helpen
Er zijn in Groningen veel initiatieven van mensen die elkaar in deze uitzonderlijke tijd helpen. Heb je hulp nodig? Kijk dan op de website van WIJ Groningen voor een overzicht. Kijk onderaan de pagina bij “Even bellen?”.
Installeer ook Whapp op je telefoon. Dit is de app van WeHelpen om je vraag te matchen met buurtbewoners. Zoek je iemand om boodschappen te doen? Whapp zoekt een match voor jou. De app stuurt de vraag naar een aanbieder in de buurt. Lukt het niet om Whapp te installeren, maar heb je wel een vraag of aanbod, dan kun je contact opnemen met link050 via e-mail of telefoon: 050 30 51 900.

Heb je behoefte aan hulp maar geen internet? Vraag dan iemand in je omgeving om voor je te kijken. Of ken je iemand waarvan je van denkt dat hij/zij hulp kan gebruiken, wijs hem of haar op deze initiatieven. Zo helpen we elkaar!

Breng oud papier zelf naar openbare papiercontainer
Van maandag 23 maart t/m maandag 6 april komen verenigingen en GoudGoed niet meer langs om oud papier in te zamelen. Zet daarom geen oud papier aan de weg. Oud papier kun je nog wel kwijt in een openbare papiercontainer of bij een afvalbrengstation. In wijken waar de gemeente zelf oud papier aan huis inzamelt (zie afvalwijzer) wordt oud papier vooralsnog wel ingezameld.

LenteKriebels uitgesteld
De kick-off van LenteKriebels is geannuleerd en de acties tot en met 10 april zijn voorlopig uitgesteld. Alle contactpersonen krijgen een e-mail met nadere informatie. We hopen dat de LenteKriebels acties na 10 april vervolgd kunnen worden. De Collect & Connect Walk die van 24 tot en met 28 maart gehouden zou worden, is ook uitgesteld.

Brieven burgemeester Schuiling aan alle Groningers
Burgemeester Koen Schuiling stak vorig weekend Groningers een hart onder de riem in een open brief. In een brief speciaal voor kinderen riep hij hen op om wat vaker te bellen, mailen of appen met mensen die thuis zitten en die nu geen bezoek mogen ontvangen. Lees beide brieven op onze website.

Geef een reactie