Vrijdag 1 maart is er in Beijum een straatactiviteit om aandacht te vragen voor de komst van het Odensehuis in de Amkemakoepel in Beijum.
Een en ander wordt door Odensehuis Groningen georganiseerd in samenwerking met ‘De Mensplek Karavaan’, een initiatief van Minerva. Ze staan die dag van 13 tot 15 uur in Winkelcentrum Beijum om informatie te geven over de nieuwe locatie en in gesprek te gaan met mensen over dementie, belang inzet vrijwilligers, enzovoort.

Odensehuis Beijum opent vanaf 3 april in Amkemakoepel, voor dit jaar op de woensdag en de vrijdag van 10 tot 15 uur. Officiële opening is 11 april.

Het Odensehuis Groningen heeft nu twee locaties in de stad. Beijum wordt de derde. De Odensehuizen in Groningen zijn een burgerinitiatief. Wordt dagelijks gerund door vrijwilligers, beter gezegd: onbetaalde werknemers. Dagelijks (niet in het weekend) komen hier mensen waarbij sprake is van een cognitieve achteruitgang, waaronder veel mensen met dementie. Het Odensehuis is een ontmoetingsplek, een dagbeleving waar je gebruik van kunt maken zonder indicatie of toestemming van wie dan ook. Meer informatie over Odensehuis vind je hier: odensehuisgroningen.nl

Geef een reactie