Een infomarkt over Wijkvernieuwing, kramen van organisaties actief in Beijum, lekker eten. Het was vrijdagavond 14 juni gezellig druk in de Bron aan de Bentismaheerd.

Bij verschillende kramen kon je informatie halen over de stand van zaken bij het Wijkvernieuwingsproject Beijum Bruist! Wat is er de afgelopen maanden gedaan, wat staat er nog te gebeuren. De verschillende werkgroepen lieten zien hoe ze te werk zijn gegaan en wat er bereikt is. Er was ook een kraam waar de resultaten van onderzoeken gepresenteerd werden.

Na het vertonen van de korte film over hoe je elkaar ontmoet in deze groene wijk, werd de markt geopend door drie jongeren van de Jongerenraad door op een grote gong te slaan. Op deze manier werden ook de drie presentaties duidelijk aangekondigd (handig in al het geroezemoes). In korte sessies van 20 minuten ging het daarbij over de onderwerpen Leren om langer cognitief gezond te blijven, de Eetbare wijk en het Buurtvuur.

Ook de Zonnebloem, de Ruilwinkel, de Historische Werkgroep, Natuurmonumenten en de energiecoaches waren present – en nog een aantal andere groepen. Om er nog een paar te noemen: Heerdenhoes en Trefpunt, de Bewonersorganisatie, de Wijkgilde, de Wiershoeck, Bij Bosshardt. Al met al zo’n 27 organisaties, actief in de wijk.

Een leuke informatieve avond, waar niet alleen informatie werd gegeven maar ook ideeën werden opgehaald.

De film is te zien via: https://coolshots.nl/portfolio/beijum-bruist-2/

Foto: Ronald Gramberg

Geef een reactie