Samen Ouder Worden  

Soms loop je eentje na te denken over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen. Over hoe het met je gaat en wat je bezig houdt. Over het leven dat in deze Corona-tijd zo anders is geworden.

Voor ouderen die elkaar willen ontmoeten zonder de deur uit te hoeven willen we dit najaar in Beijum groepsgesprekken aan de telefoon organiseren. Idee hiervan is om in kleine groepjes (4-6 deelnemers) met elkaar een telefonisch groepsgesprek te voeren over een bepaald thema, zoals bijvoorbeeld spijt, vriendschap of familie.

Iedereen kan meedoen en deelname is gratis.

Gespreksleiders gezocht

Deze groepsgesprekken worden begeleid door vrijwillige gespreksleiders en daarvoor zijn we in Beijum op zoek naar vrijwilligers van 55+ en ouder. Is dat misschien iets voor u?

Als gespreksleider leidt u het gesprek in goede banen en nodigt u uit tot het delen van verhalen. Hiervoor is een erkende methodiek ontwikkeld waar u een online training voor krijgt op 7 oktober (van 15.00-17.00 uur) en op 28 oktober (van 11.00-13.00 uur). In november willen we dan starten met de groepsgesprekken in Beijum.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Frouk Reehoorn, f.reehoorn@humanitas.nl , betrokken bij de werkgroep Ouder worden in Beijum.

Geef een reactie