Een levendige discussie tijdens de bijeenkomst op 13 maart. Gemeenteraadslid Elte Hillekens van Groen Links leidde de avond, Jim Lo-A-Njoe van D66 ging rond met de microfoon voor alle reacties van de aanwezigen. De zaal zat vol in het Heerdenhoes.

Heel veel van de Beijumers die er waren wonen hier al meer dan 30 of zelfs 40 jaar. En willen hier graag blijven wonen. Een van de onderwerpen was dus dat er te weinig woningen zijn voor ouderen. Zij willen wel gelijkvloers gaan wonen en wat kleiner, maar ook weer niet te klein. Dus geen 45m2 zoals nu gebouwd worden op het oude Doefmat terrein, maar eerder 100m2. Dan zijn er best wel mensen die overwegen om hun ruime eengezinswoningen achter te laten…

Het was niet het enige onderwerp van de avond. Veiligheid op de wijkring (snelheid, (fat)bikes) maar ook overlast door kinderen in sommige heerden. Verder het onderhoud van het groen in de wijk, de winkelcentra, het Innersdijk terrein, het onderhoud van sommige huurwoningen, het gemis van de huiskamer van Bij Bosshardt.

Ook na het officiële deel van het wijkgesprek bleven mensen nog lang napraten in een van de andere huiskamers in de wijk, het café van het Heerdenhoes.

Geef een reactie