De gemeente wil komende winter roekenkolonies gaan verjagen. B&W hebben hiervoor een ontheffing aangevraagd bij de provincie Groningen.
In Beijum, de Hunze en Ten Boer ondervinden bewoners veel onaanvaardbare overlast van het geluid en de uitwerpselen op auto’s en in tuinen. Omdat roeken streng beschermd zijn, is een ontheffing nodig. Voor Noordlaren geldt al zo’n ontheffing die het college wil verlengen.

Lees meer in de nota

 

bron: stadsnieuws gemeente Groningen

 

 

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Sara

  De overlast is de mensen hun ijgen
  Schuld. De vogels gedijen erg goed op hondenpoep.
  De mensen houden zich niet aan de opruimplicht. Van de hondenpoep. En nu moeten de vogels worden verjaagd! Dat is dweilen met de kraan open..

  1. Margo

   Er zijn ook mensen die wel hun hondenpoep opruimen en hoe zit het met katten stront en paardenpoep? Laat de gemeente ook maar meer vuilnisbakken plaatsen, zodat de hondenpoep zakjes ook weggegooid kunnen worden. In veel gemeenten heb je op veel plekken vuilnisbakken met daarnaast hondenpoepzakjes, zodat het ook meer opgeruimd wordt, in die gemeente is de hondenbelasting niet zo hoog als in Groningen, van dat hondenbelasting geld, kan dit toch zeker gerealiseerd worden.

Geef een reactie