Aanvragen energietoeslag tot en met 28 februari 2023
Het aanvragen van de energietoeslag is verlengd tot en met 28 februari 2023. Heeft iemand twijfel of hij of zij recht heeft op één van de energietoeslagen? Of heeft iemand in de eerste negen maanden van 2022 een afwijzing ontvangen vanwege te veel inkomen? Het advies is dan om tóch de energietoeslag aan te vragen. Dit kan nog tot en met 28 februari 2023.

Maatschappelijke initiatieven
Verschillende maatschappelijke organisaties en inwoners zetten wijkinitiatieven op om inwoners te helpen ‘de winter door te komen’. Zij kunnen hiervoor een tijdelijke subsidie aanvragen. Het gaat om wijkinitiatieven die maatschappelijke organisaties of inwoners nemen om anderen te helpen, als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen.

Maatschappelijke organisaties
De regeling is voor organisaties (instellingen, verenigingen, stichtingen) die extra energiekosten hebben als gevolg van prijsstijgingen op de energiemarkt, en die deze kosten zelf niet kunnen dragen. Het gaat om de periode van 1 november 2022 tot 1 april 2023 in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Het energieverbruik moet ongeveer hetzelfde zijn. Door de gemeente gesubsidieerde instellingen ontvangen via de mail een aanvraagformulier. Voor andere organisaties staat een aanvraagformulier op de website. 

Individuele inkomenstoeslag
Begin december 2022 is de individuele inkomenstoeslag veranderd. Aanvragen is nu mogelijk na 2 jaar uitkering of ander inkomen dat op of onder bijstandsniveau ligt. Dit was 5 jaar. Het aanvraagformulier staat op de website.  

Krijg je vragen waar je geen antwoord op hebt? Laat het ons weten via: hulppakket@groningen.nl.

Geef een reactie