Welk niveau van isolatie is genoeg voor een toekomst zonder aardgas?

Elk huis is verschillend daarom is het niet zonder meer te zeggen of je met Energielabel B van het aardgas af kan. De route naar een huis zonder aardgas begint altijd bij zo goed mogelijk isoleren. Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe makkelijker het zal zijn om je huis te verwarmen. Daarom kan je dan ook eerder op systemen over die lage temperaturen gebruiken zoals de aardgasvrije warmtepompen. Bij het energieloket kan je zien welke stappen je kan nemen.

Denk je dat je al ver genoeg bent om van het aardgas af te gaan dan kan je dat ook gewoon testen. Dit kan door de temperatuur van je CV ketel te verlagen. Krijg je de woning op koude dagen dan nog steeds warm dan ben je wellicht klaar om van het aardgas af te gaan. Wil je dit proberen? Kijk dan eens op de website van milieu centraal of Zet ‘m op 60.

Welstandscriteria verschillen per wijk en per woning. Op de website van de gemeente vindt u alle informatie over de welstand. Daar vindt u ook een kaart waar u kunt vinden welke welstandscriteria voor uw woning van toepassing zijn. In de Sneltoetscriteria Welstand kunt u onder andere meer informatie vinden over welstandscriteria bij zonnepanelen of gevelaanpassingen.