Kinderen die een kaart maken voor de ouderen in de wijk die nu gedwongen thuiszitten vanwege de Coronacrisis. Een leuk initiatief van een van de cultuurcoaches van VRIJDAG in de Buurt. Deze week gestart in Beijum.

Kinderen van scholen en kinderdagverblijven, maar ook anderen die het leuk vinden, maken de kaarten volgens een video instructie die ze krijgen van een kunstdocent van VRIJDAG in de Buurt. Ze kunnen één kaart maken, maar natuurlijk ook meer. Op vrijdagmiddag worden de kaarten ingeleverd bij Stadsboerderij De Wiershoeck. Dat kan in de doos ‘Post IN’. Op dinsdag worden de kaarten verspreid, en gaan ze naar iedereen die een beetje aandacht nodig heeft.

Een doos met kaarten gaat naar PKN De Bron, die de kaarten verspreiden onder de ouderen van de gemeente. Maar ouderen kunnen zelf ook kaarten ophalen. Daarvoor staat de doos ‘POST UIT’ klaar.

De eerste opdracht was het maken van een huis. De opdracht is verstuurd naar de deelnemende scholen en kinderdagverblijven. Ook op YouTube staat het filmpje over hoe dat moet.

Iedere dinsdag van 10.00 tot 14.00 staan er vrijwilligers bij de Wiershoeck om de kaarten uit te delen. En natuurlijk gaat de actie door zolang als de intelligente lockdown duurt!

Wil je ook meedoen aan de kaartenactie, meld je dan aan bij Kitty, de cultuurcoach van Beijum: kitty.boon@bijvrijdag.nl.

 

Geef een reactie