Wat is de Torteltuin

De Torteltuin is een tuin waar kinderen in kunnen spelen en omwonenden uit kunnen plukken/oogsten. Het is ontstaan als een Community Art Project, waarbij getracht is om buurtbewoners nauw te betrekken bij de realisering hiervan.

In de Hylkemaheerd is initiatiefneemster Tanja Willems hier vorig jaar samen met Gerhard Heidema mee gestart. Helaas viel de betrokkenheid vanuit de heerd, ondanks toezeggingen, nogal tegen. Dit weerhield Tanja Willems er echter niet van om het project samen met Gerhard door te zetten. En dat met succes! Wat een sprankelende tuin.

Nu een jaar later is de tuin wel aan een goede en grote voorjaarsbeurt toe. Hiervoor is men nog op zoek naar een vijftal enthousiaste vrijwilligers die hun daarbij willen helpen. Tevens zou men hulp in de vorm van tuingereedschappen, zaden, restanten verf en hout (zoals boomstammetjes en planken) zeer op prijs stellen.

De klusdag is gepland op zaterdag 3 april a.s. en is van 10:00 tot 15:00 uur aan de Hylkemaheerd ter hoogte van nr. 72.  Voor een lunch (soep en broodjes) en andere lekkernijen wordt gezorgd.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Tanja Willems via 06-16036012 of tanjawillems65@gmail.com

Namens Tanja en Gerhard alvast hartelijke dank!

 

 

Geef een reactie