Onder belangstelling van een vijftigtal wijkbewoners en een inleidend woord van Ruud van Erp heeft (stadsdeel)wethouder Mattias Gijsbertsen afgelopen dinsdag beijum.nl gelanceerd.

Een kleine speech over het 40 jarig bestaan van Beijum, de eerste sleutel overhandiging en de veranderingen door de tijd heen gingen vooraf aan de lovende woorden van de wethouder over het initiatief voor dit digitale platform en de intentie van de initiatiefnemers om ook een fysiek platform op te zetten.  De tijd zal het leren hoe dit initiatief door bewoners en de organisaties zal worden opgepakt maar hij twijfelt er niet aan dat dit helemaal goed gaat komen. Het wordt breed gedragen door een aantal organisaties, is goed van opzet en draagt zeker bij aan de sociale samenhang en betrokkenheid  in de wijk.

Door het aansnijden  door Mattias van een prachtige taart omringd door een vijftigtal heerlijke cup cakes, gemaakt door onze eigen Saskia Hohe,  werd de lancering  een feit. De eerste fase van beijum.nl is online. ( er volgen nog twee, waarover wij u uiteraard op de hoogte houden)

Nadat er nog uitleg werd gegeven over de nieuwe website door Ricardo Mulder en Jordi Damwichers (de website bouwer) en hoe eenvoudig het was om zelf activiteiten er op te zetten  kon men gaan genieten van het heerlijke gebak. De kinderen werden op deze zeer warme middag getrakteerd op een verkoelend ijsje en gezien de reacties werd het door deze volgende generatie zeer gewaardeerd.

Dank  gaat nog  uit naar de vrijwilligers die weer belangeloos de helpende hand geboden hebben.

Wat is Beijum toch een mooie wijk.

 

 

 

Geef een reactie