Gezond leven, hoe doe je dat? Er zijn velen die het zouden willen, maar slechts enkelen die er mee aan de slag gaan. Op dinsdag 5 november begonnen twaalf vrouwen aan de cursus Gezonde Leefstijl.  Sportwijk Beijum biedt dit aan, samen met WIJ Beijum, vrijwilligers en gastsprekers uit de wijk. Niet alleen voor vrouwen overigens, maar deze vrouwen durfden de eerste stap te zetten.

Het is een 10 weken cursus waarin de basisfacetten van een gezonde leefstijl aan bod komen, zoals voeding, bewegen en voldoende nachtrust. Samen met gastsprekers bespreken we wat belangrijk is en krijgen deelnemers alle ruimte om ervaringen uit te wisselen.

De startbijeenkomst was erg succesvol. Hierin hebben de twaalf deelnemers elkaar leren kennen en werd er heel open met elkaar gesproken. Vanaf het eerste moment klikte het binnen de groep en merkte je dat iedereen elkaar accepteerde. Zo werd er veel gepraat en gelachen, waardoor de sfeer meteen goed was. Verder ontvingen de deelnemers een Activity Tracker (horloge) om de dagelijkse beweging bij te houden. Ook hierover waren de vrouwen erg enthousiast, men kon niet geloven dat een horloge zoveel aspecten bij kan houden. Denk aan de hoeveelheid stappen dat gezet wordt, wat de hoeveelheid calorieën is die je hierbij verbrandt en hoeveel uren je slaapt per nacht. Kortom, het was een super mooie start van de cursus waarin we veel van elkaar gaan leren en we uitzien naar 10 mooie en leerzame weken!

Wil je ook met een gezonde leefstijl bezig? Of ben je benieuwd naar het aanbod van Sportwijk Beijum? Kijk op op deze website naar het sport-/beweegaanbod of stuur een mailtje naar info@sportwijkbeijum.nl. Veel van de activiteiten zijn gratis of tegen een kleine vergoeding.

Geef een reactie