In juni worden door heel Nederland amateurkunstenaars in de schijnwerpers gezet tijdens de Maand van de Amateurkunst (MAK). In samenwerking met Bij Vrijdag bieden we makers in de amateurkunst in juni ook een plek in Grand Theatre. In dit kader hebben we op 19 juni onze vrienden van Trefpunt Beijum (Grand cafe Trefpunt) uitgenodigd om het talent van Beijum te tonen.

Beijum Presents!
Omdat er in Beijum veel gedaan wordt op het gebied van amateurkunst, en omdat dit lang niet altijd de wijk verlaat, bieden we de bewoners van de binnenstad de kans deze stadsgenoten beter te leren kennen. En daarmee krijgen amateurkunstenaars uit Beijum gelijk een nieuw podium om hun kunsten te vertonen. Artiesten die wij 19 juni verwelkomen zijn onder andere: DV-Delusion, Sing & Swing, Paul Swennenhuis, Hans Battenberg, Fhillybadass a.k.a. Soulchild4Life, Carmen Hamer. Het volledige programma volgt!

De presentatie van de avond wordt verzorgd door Rieko Klompstra, voorzitter van Stichting Trefpunt.

Over Trefpunt Beijum
Trefpunt is het actieve en veelzijdige wijkcentrum van Beijum. Elke dag worden er meerdere activiteiten georganiseerd door en voor mensen van alle leeftijden en achtergronden uit deze wijk. Met haar vele wekelijkse activiteiten en enkele jaarlijkse evenementen is Trefpunt niet alleen van sociaal, maar ook van cultureel belang voor de wijk. Mede daarom vindt Grand Theatre de samenwerking met Trefpunt een logisch en belangrijk onderdeel van haar werkzaamheden.

Over de Maand van de Amateurkunst
Ben jij gek op schilderen of fotograferen? Is zingen of muziek maken jouw grote passie? Dans jij de strakste moves of maak jij mensen aan het huilen van het lachen met je stand-up? Dan is de ‘Maand van de Amateurkunst’ het moment om jezelf in de schijnwerpers te zetten. De hele maand juni biedt VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, je een podium met leuke activiteiten en veel publiciteit. Zie de website van VRIJDAG voor meer informatie en zet jezelf op de kunstkaart van Groningen.

 

 

Geef een reactie