40 jaar geschiedenis van Beijum geschilderd op ‘Plein Oost’ door kunstenaars en bewoners van Beijum.  Dat lijkt ons een geweldig idee!

Onder aanvoering van initiatiefnemer Willem Pauwelussen, willen we met kunstenaars, verbonden aan stichting Urban House Groningen, uitvoering geven aan een
gedurfd plan, om een vrolijk en kleurig kunstwerk te laten ontstaan op ‘Plein Oost’. Het doel is, om met zoveel mogelijk Beijumers, straatkunst te maken!
Alleen of samen met uw buren, familie of vrienden: een gezamenlijk gemaakt kunstwerk waar u later van kunt zeggen dat is ook mijn werk!
Samen aan de slag, iets maken waar we nog jaren plezier van kunnen hebben. We willen de internationale “Traffic-Art”-kunstenaar Rahul Amin Kajol voor twee dagen uitnodigen om het project op te starten.

Het thema 40 jaar Beijum staat hierbij centraal. Met uw verhalen en belevenissen het plein een week lang beschilderen. Zodat we zien waar Beijum toe in staat is!

Hoe gaat dat in zijn werk? Kunstenaars die een stevige link met de wijk Beijum hebben en samen met bewoners uw ideeën in beelden omzetten. Zodat er een basis voor een ontwerp ontstaat hoe het plein er uiteindelijk uit kan komen te zien. Dat ontwerp ligt niet muurvast, het is een creatief proces!

Kortom, als u als bewoners, kunstenaars, kinderen, ouders, opa’s en oma’s van Beijum, dit ook een mooi initiatief vinden en willen ondersteunen, laat ons dit dan weten! Wij gaan het idee uitwerken in een onderbouwd plan, waarbij de nodige subsidies en vergunningen geregeld moeten worden. Heeft u vragen of wilt u uw verhalen of belevenissen bijdragen, dan wel bijdragen aan de organisatie: mail ons dan via het mailadres van Beijum Kieskleurig:  beijumkieskleurig@gmail.com.

Geef een reactie