World Cleanup Day Beijum

Doe jij ook mee aan de grootste wereldwijde opruimactie ooit? Vorig jaar deden er maar liefst 18 miljoen vrijwilligers mee aan World Cleanup Day! In Beijum slaan we dit jaar de handen ineen en gaan we er een gezellige dag van maken, terwijl we de wijk opruimen en tegelijk voor het goede doel bezig zijn.
Blikjes zamelen we namelijk apart in voor Kledingbank de Zeecontainer.
Na afloop is er gelegenheid om bij Het Heerdenhoes gezellig samen een bakje koffie/thee te drinken, met wat lekkers.

Voor grijpers, afvalzakken e.d. wordt gezorgd, maar eigen materiaal meenemen mag natuurlijk altijd. Items zoals een bolderkar kunnen bijvoorbeeld enorm handig zijn!

Wanneer je de Litterati app gaat gebruiken tijdens het opruimen, stellen we de account van Zero Waste Groningen beschikbaar om het iedereen (behalve onszelf) zo makkelijk mogelijk te maken. Het wachtwoord en uitleg krijg je op locatie, maar het enige dat jij hoeft te doen is de app alvast te downloaden. Litterati gebruiken is niet verplicht maar wordt gewaardeerd omdat de verzamelde data helpt met het zoeken naar preventieve oplossingen voor zwerfvuil en lokale problemen duidelijk in kaart brengt.

Zie ook deze pagina voor meer informatie over World Cleanup Day en een overzicht van alle acties in Nederland: https://www.plasticsoupfoundation.org/world-cleanup-day/#wcd2019
Of volg Zero Waste Groningen en/of Blikverruimers050 op facebook.

Dank aan alle betrokken organisaties voor de hulp met het realiseren van dit initiatief!


Activiteit gegevens