Familiedag voor inwoners Beijum in Groninger Museum

Op zondag 17 februari is er een familiedag in het Groninger Museum speciaal voor mensen uit Beijum. Op vertoon van de flyer die in de hele wijk te vinden is, mogen mensen uit Beijum gratis naar binnen (maakt niet met hoeveel) en krijgen ze een drankje en wat lekkers.

Programma

Tussen 10 en 17 uur worden doorlopend rondleidingen en workshops in het atelier gegeven. Daarnaast is in de tentoonstelling CHIHULY
het kleurige en indrukwekkende glaswerk van de Amerikaanse kunstenaar te zien en toont Grrrom! Een tentoonstelling met een staartje werken met dieren uit de eigen collectie van het museum. Ook DVOTION – Claude Vanheye: Portretten van DJ’s en de vaste collectie zijn een bezoek waard. In de tentoonstellingen lopen onze Praatjesmakers rond, die samen met bezoekers op zoek gaan naar de verhalen achter de kunstwerken.

Fotowedstrijd

Tijdens de familiedag maakt Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, de winnaar bekend van de fotowedstrijd die WIJ Beijum, de Kleihorn en het Heerdenhoes uitschreven ter gelegenheid van hun verhuizing. De organisaties vestigen zich binnenkort aan de Melsemaheerd en zijn voor in de entreehal van het nieuwe pand op zoek naar een foto van het mooiste plekje, hofje of tuintje van Beijum. De winnende foto is tijdens de familiedag te zien in het Groninger Museum. Meedoen met de wedstrijd kan tot 10 februari. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op beijum.nl.

www.groningermuseum.nl/familiedag
(Foto door Siese Veenstra)


Activiteit gegevens