Je hoeft niet eens goed om je heen te kijken om te zien dat mobieltjes echt overal het straatbeeld (en niet alleen daar) bepalen.
Konden wij nog niet eens zo lang geleden gemakkelijk zonder, tegenwoordig voelen veel mensen zich verloren als ze hun mobieltje thuis hebben laten liggen. Het is natuurlijk heel handig dat je zonder hinderlijke snoeren op elke gewenste plek contact kunt hebben met alles en iedereen, je hoeft niets te missen!
Maar dat gaat niet zomaar, er zijn zenders en antennes nodig om beeld op dat kleine schermpje te krijgen. De ontvangst van het benodigde signaal wordt verzorgd door de netwerkproviders, die voortdurend bezig zijn met ontwikkelingen om de verbindingen nog sneller en meeromvattend te maken. Intussen zijn wij aangeland op de vierde generatie mobiel netwerk, 4G.

Daarnaast wordt er door bedrijven steeds meer aangestuurd op draadloze producten, denk aan de slimme meters en WiFi in huis, draadloze koptelefoons en speakers, draadloze pc’s, laptops, telefoons, enz.

Is dat allemaal zonder gevaar? Nee, want al die straling die het steeds meer omvattende Internet of Things (IoT) veroorzaakt maakt veel mensen moe, ziek, misselijk en gedesoriënteerd. En dan is er nog een sterke toename van klachten, die hoogstwaarschijnlijk met straling te maken heeft.

Als het aan de telecombedrijven ligt, komt er een nieuwe generatie bovenop het huidige 4G, met als logische naam 5G.
5G is niet ‘gewoon’ een opvolger van 4G. De frequentie van de 5G straling is veel hoger dan 4G. Hoe hoger de frequentie, hoe meer capaciteit en des te sneller de verbinding, maar het bereik van de antennes is veel kleiner.
Daarom zullen er om de 150 meter antennes moeten worden geplaatst, bijvoorbeeld aan bushokjes, lantaarnpalen en woningen. Je ziet nu al steeds meer zendmasten verschijnen, onder andere naast scholen en op flats. De gezondheidsrisico’s voor mens, dier en milieu zijn enorm, maar worden ondergeschikt gemaakt aan economische belangen. Verzekeraars hebben niet voor niets letsel door straling uit hun polissen geschrapt.

En wat voor invloed heeft invoering van 5G op onze privacy en veiligheid?

Een groep van verontruste bewoners heeft twee bijeenkomsten in Beijum georganiseerd, waarbij deskundige sprekers hun licht lieten schijnen op 5G en wat de invoering kan betekenen voor ons welbevinden.
De groep heeft 25 januari in Amsterdam deelgenomen aan een (wereldwijd georganiseerde) demonstratie tegen de invoering van 5G. In Amsterdam demonstreerden een paar duizend mensen.

12 januari 2020 was er een bijeenkomst in de Wegwijzer met ongeveer 80 aanwezigen.

1E spreker was Rob Verboog

Wally, de vrouw van Rob, behoort tot een groep mensen die extreem gevoelig is voor straling. Die gevoeligheid wordt Elektrohypersensitiviteit genoemd. Rob legt uit wat die gevoeligheid betekent  en wat voor weerstand hij ondervindt als hij bij overheidsinstanties een en ander aan de orde stelt. Rob stelt dat niet internet het probleem is, maar de draadloosheid. Hij geeft een paar tips: ’s nachts draadloze apparaten (dus ook je WiFi modem) uitzetten en slimme meters de deur uit doen. Dus ook geen slimme watermeter laten installeren!

 

2E spreker was Wim Massop

Wim is stralingsdeskundige en doet sinds 12 jaar onderzoek naar straling in huizen.
Hij stelt dat de menselijke cellen al duizenden jaren onveranderd zijn en nog steeds zijn afgestemd op de natuur. En niet op een kunstmatige omgeving met straling die wij zelf hebben gecreëerd.

Het menselijke lichaam is een goede geleider van straling, deze wil via ons lichaam naar de aarde. Metaal verzamelt straling, denk aan brillen, piercings en amalgaanvullingen in kiezen.

Draag een mobieltje niet in je broekzak en houd het niet dicht bij het oor! Dat is echt bewezen schadelijk.

5G maakt gebruik van gepulste straling (net als een hogedrukspuit: aan/uit, aan/uit). Die straling heeft een nog veel schadelijker invloed op onze lichaamscellen dan ‘gewone’ straling. Wim liet zien hoe je met een stralingsmeter metingen kan doen. Dichtbij een mast schiet de meter omhoog.

 

Zaterdag 1 februari 2020 was er een bijeenkomst in Het Trefpunt met ongeveer 60 aanwezigen.

Als sprekers waren aanwezig Jos Timmer, van de Stichting ElektroHyperSensitiviteit (EHS) en, nogmaals, stralingsdeskundige Wim Massop die nog weer wat dieper op de materie inging.

Het werd een heel informatieve middag met als bijzonderheid de aanwezigheid van een hoogleraar in het publiek, die heel goed en inzichtelijk de wetenschappelijk aangetoonde gevaren van straling kon uitleggen. Net als op 12 januari een goede bijeenkomst met veel vragen en interactie. Deze middag kon gratis bijgewoond worden dankzij een subsidie van de Bewoners Organisatie Beijum.

 

Zie ook : www.eerlijkoverstraling.nl

Meedoen? Stuur een mail naar groningen@stopinvoering5g.nl

 

 

Menno Fritsma

Dit bericht heeft één reactie

  1. Caroliene de Gruijter

    Beste Beijumers,

    Belangrijk dat bewoners van de wijk Beijum zich gaan verdiepen in de voor- en de nadelen van 5G. Wijs om erbij stil te staan hoe je er tegenover staat om voor de rest van je leven – zowel binnenshuis als buitenshuis – permanent onder een onzichtbare deken van straling te moeten leven. En te bedenken dat de straling van 5G 10 tot soms zelfs meer dan 100 keer zo sterk is dan 4G. Is dit wat je wil?

    Voor mij is het schokkend om onze prachtige natuur, insecten, vogels, dieren en onszelf wereldwijd bloot te stellen aan 5G zonder dat er biologisch getest is. Alleen maar thermisch. Nederland wil een uitrol van maar liefst 98 %! Ik heb sterk mijn vraagtekens wat er over blijft aan vogeltjes, insecten en bijen in mijn tuin als de uitrol van 5G een feit is geworden. Het staat me ook tegen dat ik geen zeggenschap meer zal hebben over mijn gezondheid. En voor mijn kinderen, onze kinderen, vind ik het een heel verdrietige zaak.

    Maar zo ver hoeft het niet te komen! Het dorp Bergen heeft geweigerd. Maar liefst 25 staten in Amerika weigeren verder te gaan met de uitrol. Zwitserland heeft een moratorium gesteld voor onbepaalde tijd. In Groot-Brittannië is er zelfs een rechtszaak gewonnen! En wij, als tevreden bewoners van Beijum, kunnen hiertoe ook besluiten dat we eerst gedegen wetenschappelijk biologisch onderzoek willen!

Geef een reactie