Beijumerweg 24 26 en Beijumerweg 2 3 19761026

Op 12 april 2017 om 20.00 uur zal landschapsarchitect Ger Roosjen een lezing verzorgen in wijkcentrum het Trefpunt in Beijum (Beijumerweg 17). Dit is de vierde in een serie lezingen georganiseerd door de Historische Werkgroep Beijum.

De lezing heeft als titel ‘Beijum, wonen in het groen’. Landschapsarchitect Roosjen laat beelden zien van het ontstaan van Beijum eind jaren ’70 en legt daarbij de nadruk op de groene ruimte. Hij was ook zelf betrokken bij de ontwikkeling van het groen. Hij toont een bijzonder landschap dat verdween en vertelt over ecologie, bewonersbetrokkenheid en vooral over hoe en waarom Beijum zo’n groene wijk werd.

Bijzonder is ook dat hij in de jaren ’70  unieke foto’s heeft gemaakt van de boerderijen langs de Beijumerweg, van net voor de bouw van Beijum. Ook elders in deze streek, waar naast Beijum ook Lewenborg, Ulgersmaborg, De Hunze en Van Starkenborgh zijn verrezen, heeft Roosjen het nu volgebouwde boerenlandschap vereeuwigd.

De Historische Werkgroep Beijum wil met de serie lezingen de belangstelling voor de geschiedenis en actuele ontwikkelingen van Beijum en omgeving een impuls geven.

Gratis entree.